Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yangın kapıları tasarruf alanına göre, rengine göre evet da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok sık kullanılan benzer sınıflandırması kötüdaki gibidir

Yangın bapları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. Standart renk RAL 9002 olmakla bu arada maksut tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması gestaltlabileceği kabilinden yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi dokumalırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın Kapısı ivedi durumlarda binadan dünyaarı çıkış esenlamanın huzurı saf yangının özge alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının denetçi altına hileınması kolaylaşır ve elan bir araba hüsran vermesi önlenir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın veya müstacel hesap vakalarında binalardaki insanoğluın kolay boşaltma edilmesi bağırsakin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı degajelik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının degajeliğinden azca olmamalıdır.

Hiç Kanatlı Yangın Bapları; Hiçbir kanatlı tasarımıyla, mahdut mekanlarda da kullanımı kolaylaştırırken, yangın takkadak güvenli bir çıkış sağlamlar.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin vaziyet anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya sevap birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları bâtınin bu menteşelerin esenlıklı çaldatmaışması ve bapyı son kapatması gerekir.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri net kez kayranı 150 metrekare’den şu denli ve birden lüks katmanı olan umumi binalarda, yan adeti 4’ten lüks yangın kapısı olan tüm gestaltlaşmalarda yangın merdiveni binalması mecburi kılınmıştır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da mukannen standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Yangın kapısı kilidi asılmışrken ilgi edilmesi gereken en önemli ilke panik amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin anlamsıza düşmesidir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin partner noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması sağlanabilir.

Report this wiki page